Anaboliset steroidit pakkotoisto bordelli

Mietin pitkään, viitsinkö aihetta sohaista, koska en halua itse leimautua mitenkään liian vahvasti kumpaankaan suuntaan. Kuten mainitsin, ihmiset saa rauhassa tehdä elimistölleen mitä haluaa, mutta haluaisin varoittaa, tai pikemminkin tuoda esiin, ettei kaikki mitä näkee ole saavutettavissa ihan luonnollisin keinoin välttämättä, se voi tulla oikeasti monelle yllätyksenä. Ymmärrän, että tietyissä lajeissa on pelin henki turvautua dopingiin, mutta se vaan on jotenkin surullista.

Kirjoituksesi kaipaisi edes joitakin lähdeviitteitä. Mihin tutkimukseen viittaat esim. Olen itse havainnut kyseisen ilmiön, ja kyllähän sitä huomaa että roinaaminen aika yleistä on, kun lukee esimerkiksi Pakkotoiston forumeita. Mitä lähdeviitteisiin tulee, en ole kirjoituksessa viitannut mihinkään tutkimukseen, tai edes väittänyt että olisi tieteellisesti todistettu että roinaaminen on yleistynyt näin ja näin paljon.

Kiva että otit tämän asian puheeksi! Harmi että dopingia on niin vaikeasti saatavilla suomessa se kannustaisi niitä suomalaisnuoria urheilemaan jotka eivät muuten urheile ja yleinen fysiikka suomalaisten keskuudessa olisi paljon parempi.

Hormoonien ja steroidien käyttöä kauhistellaan suomessa ihan liikaa vaikka niitä normaalisti käyttävät elävät ihan samaa elämää kuin muutkin. Suurempi motivaatio varmasti tulisi kun näkisi kovalla työllä tehdyt tulokset, eikä vain piikillä tai napeilla saadut muskelit. Kyllä se douppaaja treenaa monesti kovempaa ja useammin, kun naturaali, joten ei ne lihakset ilmaiseksi tule kuurittelemalla. Toihan just perustuu siihen et palautuu nopeammin kovista treeneistä.

Tottahan toki treeniäkin pitää tehdä, ei ne lihakset itsestään kasva. Ilmoita sähköpostilla tulevista kommenteista. Ilmoita sähköpostilla uusista postauksista. Jaan blogissani treeni- ja ravintovinkkejä sekä reseptejä, sekä kirjoittelen hyvinvointiin ja elämään liittyvistä aiheista rennolla otteella, ei pipoa kiristellen. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi blogini maailmaan. Ja hei, vuorovaikutus on parhautta, joten saa jättää merkkejä itsestään!

Kysymykset, kaupalliset yhteistyöt tai sisällöntuotto: Ota rohkeasti yhteyttä ja ideoidaan yhdessä! You may also like.

Hyvinvointi, Kehonpainoharjoittelu, Treeni, Yleinen. Lifestyle, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen. Palautumisen aikana lihaksissa tapahtuneet mikrovauriot korjautuvat ja lihas kasvaa. Palautumisaika on hyvin yksilöllinen ja riippuu monista tekijöistä, joista tärkeimmät ovat lepo ja ravinto. Kuuntelemalla omaa kehoa voi helposti todeta oman palautumiskykynsä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettetkö voisi treenata jotain lihasryhmää, jos toisessa lihasryhmässä on lihasarkuutta.

Esimerkiksi jos maanantaina olisi kova jalka treeni, josta palautumiseen menisi viikko. Voidaan jo tiistaina tai keskiviikkona tehdä rinta treeni, joka korkeintaan hieman hidastaa jalkojen palautumista. Ei ole tarpeellista tehdä sarjaa lihasryhmälle. Jopa muutama sarja lihasryhmää kohden riittää, jos treeni on kovaa ja määrätietoista. Liikkeiden variaatiot, eli lihaksen rasittaminen eri kulmista on usein hyödytöntä. Lihassoluille on sama mistä kulmasta rasitus tulee.

Solut saavat vain käskyn supistua tai rentoutua. Tämän perusteella parhaita liikkeitä ovat ne, jotka aktivoivat maksimaalisen määrän lihassoluja, eli raskaat perusliikkeet. Yhteenvetona sanottakoon, jos viihdyt salilla yli tunnin et treenaa tarpeeksi kovaa. Jostain syystä saman lihasmassan omaavien ihmisten voimatasot vaihtelevat paljon. Tätä voidaan selittää lihasten rakenteellisena erilaisuutena ja lihaksiston hermotuksesta johtuvilla syillä.

Voimatasoilla ei kuitenkaan kilpailla kehonrakennuksessa, joten on kaikkien oma asia paljonko rautaa liikkuu kunhan kehitystä tulee. Tullaksesi isommaksi on lihaksille saatava jatkuvasti maksimaalinen kasvuärsyke ja tästä seuraa myös voimatasojen kehittyminen. Tämä ei ole mahdollista ilman jatkuvaa kehitystä myös treenipainojen suhteen.

Isot raudat ovat tie isoihin lihaksiin. Saleilla saattaa usein nähdä isoja sällejä treenaamassa kovaa ja isoilla raudoilla. Myös internetin kautta saattaa löytää kasoittain ammatti kehonrakentajien treeniohjelmia. Iso koko ja kehitys eivät välttämättä merkitse hyvää tietotasoa.

Aloittelevan naturaali treenaajan olisi parempi etsiä tietoa treeniohjelmaansa henkilöiltä, jotka ovat oppineet läksynsä kantapään kautta ja kehittyneet hyvin ilman lääkeaineiden avustusta. Tähän tarkoitukseen pakkotoiston keskustelu foorumi on loistava paikka, sillä täällä on paljon tietoa erilaisista treeniohjelmista ja treeniasioihin perehtyneitä henkilöitä auttamaan ongelmissa.

Tämä on hieman vaikeampi toteuttaa, mutta on kuitenkin mahdollista. Mitä enemmän treeniä takana sen vaikeampaa on saada lihaksia ilman riittävää polttoainetta. Perehtymällä ravintoaineiden järkevään ajoitukseen päivärytmin mukaan ja harrastamalla punttitreenin ohella aerobista liikuntaa, voidaan mahdollisesti saavuttaa joitakin kiloja puhdasta lihasmassaa ilman kiellettyjä aineita.

Tämä on mahdollista ainoastaan, kun liikutaan vain hieman oman kulutuksen alapuolella. Useat aloittelevat lajin harrastajat ovat saaneet useita kiloja lihasta ilman suurempaa rasvan kerääntymistä. Rasvan kerääntymisen pelko on kuitenkin turhaa. Lihas kasvaa paremmin, kun se saa reilusti rakennusainesta. Vaikka ylimääräisiä kiloja kertyisi lihasten myötä rasvan muodossa, voidaan ylimääräisiä rasvoja poltella pois tasaisin väliajoin. Kolme treeniä viikossa kuulostaa melko vähältä ja useimmille aloittelevista puntti harrastajista on melkein mahdoton käydä ainoastaan kolmesti viikossa salilla, koska energiaa ja motivaatiota on turhankin paljon.

Ei ole kuitenkaan mitään syytä etteikö 3-jakoinen treeniohjelma viikon kierrolla toimisi. Kun tehdään sopivasti sarjoja ja kaikki sarjat vedetään loppuun asti kehitystä tulee takuu varmasti. Naturaali treenaajalla lihakset vaativat hieman enemmän aikaa palautuakseen, joten kunkin lihasryhmän treenaminen kerran viikossa on hyvä lähtökohta.

Laatu ratkaisee ei määrä. Tämä pitää paikkaansa, jos halutaan kohottaa kuntoa tai polttaa rasvaa. Kun treenataan kovaa, lihas tarvitsee hieman enemmän aikaa palautuakseen seuraavaa kovaa sarjaa varten Maitohapon muodostuminen lihaksessa vähenee ja ATP tasot nousevat. Parhaan mahdollisen lihaskasvun kannalta olisi pystyttävä käsittelemään mahdollisimman suuria rautoja, joka vaatii maksimaalisen määrän aktiivisia lihassoluja suoritettavaa sarjaa varten.

Jos lihakselle annetaan vain hetken tauko sarjojen välissä lihas alkaa hyytyä maitohappojen kerääntyessä lihakseen. Kovaa treenattaessa minuuttia taukoa sarjojen välissä on lähempänä totuutta.

Jotkut treenimetodit kuitenkin vaativat lyhyttä taukoa sarjojen välissä ja näilläkin metodeilla saa tulosta aikaan. Kukaan ei kuitenkaan pysty astumaan jonkun toisen treenikenkiin ja määrittelemään juuri oikeaa taukojen pituutta, joten sarjojen väliset tauot kannattaa sovittaa ohjelman mukaan itselleen sopiviksi. Nämä laitteet eivät kuitenkaan saisi olla treeniohjelman perusta, vaan hyvä lisä vaikeiden lihasryhmien treenaamiseen.

Tärkeää olisi opetella kaikki perusliikkeet vapailla painoilla sekä puhtaat suoritustekniikat. Puhtaat suoritustekniikat auttavat saaman tuntuman juuri siihen treenattavaan lihakseen ja estävät loukkaantumisia.

Treeniohjelma olisi suositeltavaa rakentaa raskaiden perusliikkeiden varaan esim, MaVe, kulmasoutu, kyykky, penkkipunnerrus.. Pidemmän päälle nämä erikoislaitteet osoittautuvat turhiksi kehityksen kannalta. Totuus kuitenkin on se että lihakset eivät kasva yhdessä yössä ja ilman riittävää ravintoa ei ole mahdollista saada lihaksia. Lihaksista on kuitenkin hyötyä rasvanpolton kannalta. Mitä enemmän on lihasta, sen suurempi on energian kulutus ja elimistön kyky polttaa rasvaa. Rasvaa voidaan myös polttaa levossa.

Tämä onnistuu helpoiten vähä hiilihydraattisella ruokavaliolla syömällä alle oman energiankulutuksen. Aerobinen liikunta on kuitenkin suositeltavaa rasvanpolttoa tehostavana tekijänä. Muutamiin sorruin aloittaessani, nyt olen hieman viisaampi. Tämä väite kuulostaa uskottavalta, mutta ei pidä paikkaansa.

Lihasten muoto määräytyy geenien perusteella ja ainoastaan lihaksen kokoon voidaan vaikuttaa. Maksimaalisen voimantuoton takia lihaksen supistuessa lihassolut aktivoituvat koko lihaksen alueella ja näin ollen olisi typerää ajatella tietyn osan lihaksesta tekevän vähemmän työtä.

Ei pidä kuitenkaan sekoittaa asiaa esimerkiksi reisilihakseen, joka koostuu neljästä eri päälihaksesta. Erilaisilla liikkeillä saadaan paremmin tuntumaa eri puolille lihasta.

Hack-kyykky jalat yhdessä lisää painetta reiden ulko-osaan, jolloin yksipuolisella treenillä olisi mahdollista kasvattaa ulkonevia reisilihaksia suhteessa muihin reisi lihaksiin. Syytä on muistaa myös mahdollinen anabolisten steroidien käyttö, joka aiheuettaa vakavia häiriöitä hormonitasoissa ja säätelyjärjestelmissä.

Prolaktiinin määrittämisestä on Testosteronia on Suomessa markkinoilla suun kautta otettavana kapselina, lihakseen pistettävänä injektiona ja geelinä. Tietenkin oli myös aika jolloin näin ei tehty - ennen anabolisten steroidien kieltämistä - mutta kuka tätä enää nykyisessä doping-hysteriassa muistaa. Suomi seksi anaboliset steroidit pakkotoisto - Skänninge Todellisuudessa Omega-kapseleista ei pitäisi ilmeisesti tulla luovutuskieltoa eikä niitten syömistä tarvitse rajoittaa.

Testosteronihoidolle voi tietyissä tapauksissa saada myös ns. Kukaan ei liho kæhdessa kuukaudessa 39 kiloa. Tää on vähän sellanen juttu et mitkä on lähtökohdat.

Ja kyllä, luit oikein, myös monet naiset käyttävät anabolisia steroideja ja kasvuhormonia, vaikkei päällepäin heti uskoisi. Harvoin kuitenkaan pystytään kasvattamaan pelkällä kaurapuurolla ja punttitreenillä sellaisia lihaksia varsinkaan niin nopealla aikavälillä, mitä sosiaalisessa mediassa ylpeänä esitellään.

Tietysti on sellaisia ihmisiä, joilla kaikki lihaskasvun maksimointiin tarvittavat tekijät ovat kunnossa: Mutta näitä ihmisiä on kuitenkin harvassa, joille lihasten kasvu tapahtuu niin nopeasti. Nostan todella hattua niille, jotka jaksavat sinnikkäästi tehdä raakaa työtä lihastensa eteen, puhtain keinoin.

Tarkoituksenani tässä tekstissä ei ole sen kummemmin osoitella mihinkään suuntaan kuka ja ketkä kyseisiä aineita käyttää, vaan puhtaasti varoittaa nuoria, miksei vanhempiakin, ehkä tietämättömiä ja hyväuskoisia kanssasisaria näiden aineiden arkipäiväisyydestä.

Kaikki ei ole aina niin hyvää kuin voisi ensi istumalta luulla. Niin moni on valmis riskeeraamaan oman terveytensä ja hyvinvointinsa lihaksikkaan ulkonäön eteen.

En lähde tässä myöskään tuomitsemaan tämän tien valinneita, mutta toivoisin, että tästä aiheesta voitaisiin keskustella avoimemmin, ettei varsinkaan nuorille synny vääriä ja epärealistisia kuvia omista kehitysmahdollisuuksistaan.

Luonnollisin keinoin vai ei? Kun puhutaan anabolisista steroideista ja kasvuhormoneista, on päivän selvää ettei niillä ole terveyttä edistävää vaikutusta, vaan päinvastoin. Terveyshaittojen lista on loputon, eikä keho koskaan unohda. Oma hormonituotanto ja aineenvaihdunta voi olla sekoitettu koko loppuelämäksi, sepelvaltimotautia ja sydäninfarkteja sekä aivoverenkiertohäiriöitä unohtamatta.

Myös vaikeat masennukset ovat yleisiä steroidien haittavaikutuksia. Halusin ottaa tämän aiheen puheeksi, sillä esimerkiksi vielä 2 vuotta sitten en todellakaan ollut tietoinen, että niin moni käyttää näitä aineita. Tiedän ja näen monia tapauksia, joissa henkilö kehittyy todella nopeasti, ja valitettavasti steroidien avulla. Toivon todella, että kaikki tälle tielle lähteneet ovat miettineet päätöstään pitkään ja hartaasti, eivätkä toimi hetken mielijohteesta.

Nimittäin kroppa kyllä muistaa, eikä se välttämättä palaudu enää entiselleen koskaan. Oma kantani kyseisiin aineisiin on ehdottoman kielteinen, enkä edes suostuisi ohjaamaan tai valmentamaan asiakasta, joka näitä aineita käyttää.

Joskus lääkkeet kiristävät pinnaa, mutta kyllä se on luonteesta kiinni, vetääkö turpaan. Mies ei myöskään muutu tyhmäksi eikä impotentiksi.

Olin neulojen kanssa aivan paska. Aluksi tyrin ampullin avaamisen, sitten aineiden imemisen ruiskuun ja lopulta en uskaltanut pistää tarpeeksi syvälle pakaraan. Harjoitus teki kuitenkin mestarin. Kuurin lopuksi käytettiin istukkahormoneja ja antiestrogeeneja, jotteivät tissit alkaisi kasvaa. Muistetaan rakastaa ja pitää hyvää huolta omasta kropasta, sen samaisen pitäisi kuitenkin kestää lopun ikää.

Tärkeä aihe, mutta hyvin haastava aihe kirjoittaa sortumatta tietämättömyyteen, tuomitsevuuteen jne. Tämä on niin monimutkainen juttu että keskusteltavaa ja kirjoitettavaa riittäisi vaikka kuinka. Itse suosittelisinkin aiheesta enemmän kiinnostuneita lukemaan esim.

Myös ammattilaisten, lääkäreiden ym. Moni usein ajattelee että juurikin bodylajit ovat lajeja joihin lääkeaineet kuuluvat, mutta faktahan on että lääkeaineet kuuluvat eniten ammattiurheilulajeihin ihan yleisurheilusta jääkiekkoon jne.

Paljon käryjä on huipputasolla lajissa kuin lajissa, ja niinhän ne ennätykset pääosin tehdään. Lääkeaineet eivät ole mikään oikotie onneen, mutta tiettyjen tulosten saavuttaminen ilman niitä voi olla mahdotonta. On jokaisen itsensä päätettävissä kuinka paljon haluaa lajilleen uhrata, ja onko mikäkin kannattavaa. Itse en aihetta tuomitse. Minulle tämä aihe on hyvin tuttu koska olen niin voimakkaasti ollut kehonrakennuskuvioissa mukana vuodesta , ja onneksi nykyään aiheesta saa puhua kohtalaisen avoimesti.

Erilaisilla liikkeillä saadaan paremmin tuntumaa eri puolille lihasta. Hack-kyykky jalat yhdessä lisää painetta reiden ulko-osaan, jolloin yksipuolisella treenillä olisi mahdollista kasvattaa ulkonevia reisilihaksia suhteessa muihin reisi lihaksiin.

Viisainta on kuitenkin tehdä monipuolista treeniä ja vaihdella liikkeitä tietylle lihasryhmälle, jolloin kroppa kehittyy tasaisesti ja näyttää sopusuhtaiselta. Polte lihaksissa edistää lihaskasvua. Useat ammattilaiset vannovat pumpin tärkeyttä lihaskasvun takia. Pumppi ei kuitenkaan ole lihaskasvun syy, eikä pumpin pitäisi olla treenin päätavoite.

Lihas voidaan treenata pumppiin pienillä raudoilla tekemällä kymmeniä toistoja, mutta harvoin tämä antaa riittävää kokonaisrasitusta lihaksen kasvamiseksi. Sama pätee lihaksen poltteeseen treenin yhteydessä. Polttava tunne lihaksessa johtuu lihaskudokseen kertyneestä maitohaposta. Tämä voidaan saavuttaa useilla pitkillä sarjoilla. Lihas tarvitsee kasvaakseen kovaa rasitusta, eli kova lihassupistus, hallittu negatiivinen osuus, pieni venytys ja tuntuma kokoajan treenattavassa lihaksessa; tällöin pumppi on usein seurausta onnistuneesta treenistä.

Vatsalihakset eivät eroa mitenkään muista lihaksista, eikä niitä ole syytä rasittaa eri tavalla. Vatsalihaksia ei myöskään ole järkevää treenata liian usein, koska se ei hyödytä mitään. Kova perustreeni on paras vaihtoehto, jolla saadaan vatsalihaksiin hieman voimaa ja kokoa.

Vatsalihakset saadaan erottumaan samalla tavalla muidenkin lihasten tavoin, eli dieetillä. Rasvaa ei voi polttaa paikallisesti. Kroppa muovautuu sellaiseksi kun geenit sen määräävät. Tietyillä liikkeillä ei ole suurempaa tekemistä kropan muotojen kanssa, jos kroppaa rasitetaan monipuolisesti. Maastaveto, kyykky ja penkkipunnerrus ovat mitä parhaimpia liikkeitä kehittämään lihaksistoa monipuolisesti. Jos kuitenkin halutaan panostaa parempaan kropan muotoon kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota leveän selän saavuttamiseen ja vyötärön kaventamiseen dieetin avulla, jolloin tulee helpommin vaikutelma v-mallisesta selästä ja isoista jaloista.

Monet tämän hetken ammattikehonrakentajat ovat aloittaneet uransa voimannostajina. Eli rankkaa voimatreeniä ei kannata täysin haudata, vaikka treenaisi body-tyylisesti.

Jos haluttaisiin tutkia asiaa voitaisiin laittaa kaksi samanveroista lajia harrastamatonta henkilöä tekemään toinen lyhyttä sarjaa toistot ja toinen pitkää sarjaa toistot Todennäköisesti lyhyttä sarjaa tehneen jampan lihakset kehittyisivät paremmin, eli lihakset olisivat isommat kuin pitkää sarjaa veivanneella.

Pitkään sarjaan perustuvalla treenillä voidaan saada lihakset näyttämään isommilta ja tiukemmilta vain jos syödään samalla alle kulutuksen. Lihasta kasvattavan treenin tarkoitus ei ole saada lihaksia tiukkaan kuntoon. Dieetti soveltuu paremmin kiristelyyn, jolloin rasva poistuu lihasten tieltä ja lihakset näyttävät tiukemmilta.

Jos ihmiset treenaisivat tuntuman mukaan kehitys todennäköisesti pysähtyisi nopeasti. Treenaamalla fiilisten mukaan treenipainoihin on vaikea saada jatkuvaa kehitystä, joka on tärkeää fysiikan kehittymisen kannalta. Toisekseen fiilisten mukainen treeni saattaisi useimmilla johtaa krooniseen ylikuntoon, varsinkin jos nauttii kovaa treenaamisesta. Treenaaminen ja kehitys noudattavat tiettyjä perussääntöjä. Lihas tarvitsee kasvaakseen kovaa rasitusta ja palautumista rasituksesta.

Kova treeni tarvitsee välillä myös vastapainoa kevyemmistä jaksoista, jotka palauttavat hermoston optimaaliseen tilaan. Jos halutaan treenata täysin vaistojen mukaan, vaaditaan oman kropan tuntemista palautumiskykyineen niin pitkälle, että tiedetään milloin treenata kovaa ja milloin ottaa rauhallisemmin.

Helpompaa on valita joku treeni metodi, tehdä sen mukainen treeniohjelma, muokata se juuri itselleen sopivaksi ja noudattaa sitä. Naisten ja miesten lihaksisto ei juurikaan eroa toisistaan. Kehonrakennusmielessä naisille toimivat juuri samat treeni metodit ja liikkeet kuin miehillekin.

Ainoa suuri ero on siinä, kuinka paljon vaikeampi naisten on saada lisää lihasmassaa miehiin verrattuna. Yhtä kauan kuin on hyvä uskoisia ostajia, niin kauan löytyy asiansa osaavia myyjiä, jotka huijaavat tyhjillä lupauksillaan isoista lihaksista. Jos törmäät uusia tehokkaita lisäravinteita kaupittelevaan myyjään, pyydä häneltä tieteellistä faktaa poytään. Jos näin olisi, nämä tuotteet eivät olisi edes päätyneet kaupan hyllylle. Rahan polttaessa lompakossa kannattaa ennemmin sijoittaa laadukkaaseen proteiiniin, kuin sortua ostamaan markkinoiden tehokkainta anabolista lisäravinnetta, joka hoitaa treenaamisenkin puolestasi.

Paino harjoittelu joidenkin ennakkoluuloista huolimatta on eduksi useimpien muiden lajien oheis treeninä. Kaikkien lajien urheilijat, jotka tarvitsevat voimaa suorituksessaan, hyödyntävät puntti harjoittelua parantaakseen suorituskykyä omassa lajissaan.

Puntti harjoittelusta on hyötyä kaikille oli kyseessä sitten räjahtävän voiman, maksimi voiman tai kestävyys voiman tuottokyky. Kaikille löytyy oikea tapa hyödyntää puntti harjoittelua. Puntti harjoittelu saattaa huonontaa liikkuvuutta ja tehdä lihaksista jännittyneet, jos unohtaa kokonaan yhden tärkeän asian eli venyttelyn. Venyttelystä on hyötyä ennen treeniä, treenin aikana ja sen jälkeen. Venyttely estää turhia venähdyksiä, parantaa palautumista ja pitää lihaksiston paremmassa kunnossa.

Nopeiden hiilihydraattien syöminen ennen treeniä johtaa verensokeri tasojen nousuun, joka saattaa hetkellisesti piristää. Piristävä vaikutus ei kestä kuitenkaan kauan. Kun verensokeri tasot laskevat jyrkästi, aiheuttaa se useimmissa väsymystä ja heikotuksen tunnetta. Tämä ei ole tavoiteltava tilanne treeniä ajatellen. Järkevämpää olisi syödä monipuolinen ateria pari tuntia ennen treeniä, jolloin veren sokeri pysyy tasaisena.

Riittävä veden juontikin on tärkeää nestetasapainoa ajatellen. Useimmiten tämä jo auttaa jaksamaan kovankin treenit läpi, mutta jos halutaan tehostaa treeniä entisestään voidaan ennen treeniä ottaa jotain piristävää tuotetta kofeiini, tauriini, yms.

Kehonrakennuksessa käytettyjä lääkeaineita on moneen lähtöön ja eri aineiden vaikutukset vaihtelevat yksilöllisesti. Useimmat aineet voivat väärin käytettynä olla tappavia, joten ei kannata todellakaan uhrata terveyttä tietämättömyyttään. Asiaan perehtymällä ja järkeä käyttämällä lääkeaineista voi saada hyötyä lihaskasvua ajatellen, mutta nämä aineet aiheuttavat myös joitakin ei toivottuja sivuvaikutuksia.

Anabolisten steroidejen käyttöä ei voi suositella kenellekään. Jos joku kuitenkin haluaa käyttää aineita, se on hänen oma päätöksensä. Koko väite kuulostaa todella naurettavalta. Samalla pitäisi todistaa kuinka läski muuttuu lihakseksi aloittaessasi treenaamisen.

Lihaskudos koostuu lihassoluista ja läskikudos rasvasoluista. Näillä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä. Näin ollen lihakset alkavat surkastua. Ruokailutottumukset muuttuvat usein huonompaan suuntaan treenien jäädessä pois kuvioista ja tämä aiheuttaa rasvojen kertymistä vartaloon. Sali treenin lopettamalla lihakset on helppo ja nopea tapa menettää. Onneksi lihasmuisti toimii eduksemme, jos vuosien päästä treeni alkaa taas kiinnostamaan.

Kova kunto ei automaattisesti tarkoita sitä, että henkilö olisi täysin perillä treeniä ja ravintoa koskevissa asioissa. Tämä kertoo ainoastaan sen että henkilöllä on perusasiat kunnossa ja hän on löytänyt itselleen sopivan tavan kasvaa isoksi.

Monet pro kehonrakentajatkaan eivät pohjimmiltaan tiedä miten he ovat kehittyneet siihen pisteeseen. Tässä lajissa geenit ratkaisevat todella paljon. Joku saattaa kasvaa muutamassa vuodessa kisakuntoon, johon jollain toisella saattaa kulua moninkertaisesti aikaa. Henkilö joka on joutunut näkemään enemmän vaivaa lihaksiensa eteen on vuosien varrella kerännyt luultavasti paljon enemmän hyödyllistä tietoa ja on paljon viisaampi kertomaan järkevistä tavoista kasvaa isoksi.

Noin vuos sitten otin tämmösen sikabulkin, kun halusin kasvaa isoksi millä hinnalla hyvänsä. En tiennyt oikeesti yhtään ravinnosta, söin kahden tunnin välein lämpimän aterian, söin tosi surkeeta ruokaa tosi paljon. Halusin näyttää Tony Halmeelta. Mutta vaikka Tonyllä on aika paljon läskiä, on sillä myös helvetisti lihastakin.

No tulihan sitä painoa, kolmessa kuukaudessa paino nousi 19 kiloa. Tästä oli 5 kiloa lihasta ja loput läskiä. Rasvaprosentti nousi kahdeksastatoista kahteenkymmeneenkahdeksaan. Voitte kuvitella, kun lähtötilannekkaan ei ollut mikään kovin kireä, mikä mun ulkonäkö oli sillon: Olin vielä niin saatanan tyhmä, että oikeasti luulin, että sitä lihasta on tullut paljon enemmän ja se läski lähtee parin kuukauden dietillä pois.

En edes pitänyt itseäni kovin läskinä No nyt sitten on pakkista tullu selailtua ja diettailtua ja paino on tippunut jo kymmenen kiloa. Onneksi sentään sitä lihastakin sentään ainakin vähän on, että kun saa vähän tätä läskiä pois, niin mähän alan kohta näyttää ihan ihmiseltä: D Vituttaa vaan, koska paremmalla ruokavaliolla mun ei edes tarviis dietata, oisin ton kesänkin voinut käyttää siihen lihaksen kasvattamiseen.

Kun aloitin, kävin noin kertaa viikossa salilla. Luulin, etteivät lihakset kasva vähemmällä treenillä. Aina kun kävin esimerkiksi vain 4 kertaa viikossa salilla, olin ihan paniikissa, että nyt mun kehitys varmaan pysähtyy: En ole ehtinyt sorta yhteenkään eli en voi neuvoa ketään omasta kokemuksesta: En kyllä ole ikinä uskonut yhteenkään noista. Ehkä mulla on niin skeptinen ja epäileväinen perusluonne ollut niin nuoresta pitäen, että oon lähinnä ettiny semmoisia kirjoja, missä on viitattu tieteelliseen tutkimukseen, enkä ole tyytynyt kehonrakennuslehtien hyvin pitkälti höpöhöpöartikkeleihin.

Asiaan vaikuttaa varmasti myös myöhäinen punttireenin aloittamisikäni, v.

Rasvan kerääntymisen pelko on kuitenkin turhaa. Tiedän ja näen monia tapauksia, joissa henkilö kehittyy todella nopeasti, ja valitettavasti steroidien avulla. Mies ei myöskään muutu tyhmäksi eikä impotentiksi. Vaikka tavoitteenasi ei olisikaan kilpailu-ura kehonrakentajana, voit saada maltillisella työllä lihaksistosi kunnioitettavaan kuntoon. Mä olen Nana, hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä.