Eroottinen suomen prostituoidut

Se ei silti tarkoita, että siitä tiedettäisiin paljon. Arviot uhrien määristä heittelevät tuhansilla. Arviot bisneksen rahamääristä heittelevät miljoonilla. Arviot erilaisten torjuntakeinojen tehokkuudesta ovat täysin päinvastaisia. Ja etenkin heittelevät käsitykset siitä, mistä itse asiassa puhutaan.

Kuka on sen uhri? Joidenkin mielestä kaikki prostituutiossa työskentelevät ovat uhreja. Toisten mielestä uhri on vain väkivallalla itsensä myyntiin pakotettu tai muuten orjuutettu. Kolmas huomauttaa, että uhrit eivät usein edes ymmärrä olevansa uhreja. Eri maiden lait ovat keskenään ristiriitaisia, mutta kaikkialla kynnys määrittää rikos ihmiskaupaksi on korkealla. Siksi ihmiskaupparikokset etenevät harvoin oikeuteen asti ja keskustelu aiheesta uppoaa määritelmien suohon.

Euroopan unionin alueelle saapuu joka vuosi laittomasti noin puoli miljoonaa ihmistä. Euroopan poliisin Europolin arvion mukaan näistä ihmisistä puolet ylittää rajat järjestäytyneiden rikollisten avulla — tai pakottamina.

Yhdysvaltain ulkoministeriö arvioi ihmiskauppaa käsittelevässä vuoden raportissaan, että ihmistä kuljetetaan laittomasti maiden rajojen yli ympäri maailmaa hyväksikäyttötarkoituksessa joka vuosi. Uhreista suurin osa on naisia ja heistä suurin osa pakotetaan prostituutioon. Loput joutuvat erilaisiin pakkotöihin esimerkiksi tehtaisiin, koteihin, pelloille ja armeijoihin. Luku olisi selvästi suurempi, jos siihen laskettaisiin maiden rajojen sisällä kaupatut ihmiset. YK arvioi ihmiskaupan ja ihmisten salakuljetuksen olevan maailman kolmanneksi tuottoisin rahan ansaitsemiskeino laittoman ase- ja huumekaupan jälkeen.

Arvion mukaan se tuottaa järjestäytyneelle rikollisuudelle yli seitsemän miljardia euroa vuodessa. Toisaalta Itävallan arvion mukaan ihmiskaupan arvo pelkästään Euroopassa on viisi miljardia euroa vuodessa, mikä on enemmän kuin huumekaupan arvo alueella. Tuotot kertyvät matkustamisen rahastamisesta, passien ja viisumien hankkimisesta sekä uhrien ja heidän perheenjäsentensä kiristämisestä ja hyväksikäytöstä.

Interpolin mukaan jokainen hyväksikäytetty nainen pystyy hankkimaan omistajalleen 60 euroa vuodessa. Globalisaatio ja internet-aika helpottavat myös laittomia bisneksiä. Ihmiskauppa on ase- ja huumekauppiaille tuottoisa sivubisnes, verkko seksin ostajille ja myyjille yksi suuri markkina-alue.

Kaupan kohteet tosin eivät siellä surffaile — heillä on liian kiire pysytellä hengissä. Kauppaa pitää yllä halvan työvoiman kysyntä rikkaissa maissa, paremman elämän toivo köyhissä maissa sekä tiukka rajavalvonta näiden kahden välillä. Paolo de Francescon titteli käyntikortissa on tyly: De Francesco työskentelee belgialaisessa rasismia ja epätasa-arvoa vastaan taistelevassa järjestössä, joka arvioi, koordinoi ja toteuttaa hallituksen ja kansalaisjärjestöjen kesken sovittua politiikkaa.

Muodikkaine silmälaseineen de Francesco muistuttaa analyytikkoa. Ja sellainen hän tavallaan onkin. Mutta siinä missä pörsseissä arvuutellaan epävarmoja johdannaisia, hän seuraa markkinaa, jonka käyrät ovat alati nousevia. Belgiaa pidetään ihmiskaupan vastaisen taistelun mallimaana. EU-pääkaupunki Bryssel on ollut ja on yhä ihmiskaupan kohde — prostituutioon pakotettuja naisia, orjuutettuja kotiapulaisia, kaduille töihin pantuja lapsia — mutta siellä on myös ryhdytty reippaasti toimiin ihmiskaupan torjumiseksi.

Olet Ukrainassa ja haluat päästä Belgiaan. Maksat minulle ja salakuljetan sinut tänne. Hinta noin 20  dollaria. Se on suoraa liiketoimintaa, vaikkakin laitonta. Tai maksa puolet ja joskus loput. Tai lainaan sinulle rahat. Siitä alkaa kaupankäynti ja riisto, toisen tilanteen hyväksikäyttö ja riippuvuussuhteen luominen.

Belgiaan saavuttuamme otan sitten paperisi, ehkä hakkaan ja raiskaan sinut ja laitan sinut johonkin töihin maksamaan minulle takaisin. Ihmissalakuljetuksen ja -kaupan välisenä erona pidetään yleensä sitä, että salakuljetuksessa uhrin ja hyväksikäyttäjän yhteys katkeaa rajanylityksen jälkeen.

Ihmiskauppaan lasketaan myös toisen harhauttaminen, siis väärien odotusten luominen tulevasta työpaikasta. Alle vuotiaat ovat aina uhreja. Se on vain täytettävä oikeustapauksilla ja laintulkinnalla.

Sama tulkintavaikeus on rahanpesussa. Mutta sanoisin, että 80 prosenttia ihmiskauppatapauksista on selviä. Tänään järjestön juhlahuoneiston pöydällä on viinipulloja ja pikkusyötävää, sillä toimistossa ollaan juhlatuulella.

On kulunut kymmenen vuotta siitä, kun Belgia ensimmäisenä maana loi mallin ihmiskaupan uhrien auttamiseksi.

Karu kuvaus filippiiniläisistä seksityöläisistä nosti valtavan kohun, ja jopa kuningashuone kiinnostui kirjasta. Usein ihmiskaupan uhri ei uskalla ottaa yhteyttä poliisiin, koska pelkää karkotusta kotimaahansa paikallisten rikollisten kynsiin. Esimerkiksi Suomessa ulkomaiset paritusrikoksen tai ihmiskaupan uhrit on ulkomaalaislain nojalla käännytettävä takaisin kotimaihinsa, koska he ovat myyneet Suomessa seksiä. Päätökseen ei vaikuta se, onko seksin myynti ollut vapaaehtoista vai ei.

Belgiassa viranomaisten haaviin tavalla tai toisella päätyneelle uhrille annetaan 45 päivän miettimisaika. Tuona aikana hänen on päätettävä, onko hän valmis tekemään yhteistyötä poliisin ja syyttäjäviranomaisten kanssa. Mikäli uhri on valmis puhumaan, hän saa salaisen turvakodin sekä kieli- ja ammattikoulutusta. Jos syylliset tuomitaan, uhri saa pysyvän oleskeluluvan.

Jos tuomiota ei saada aikaiseksi, uhri saattaa silti saada paperit. Karkeasti ottaen Euroopassa noudatetaan kahta käytäntöä, belgialaista ja italialaista. Italiassa uhri voi saada pysyvän oleskeluluvan tai jopa kansalaisuuden, vaikka hän ei suostuisikaan yhteistyöhön poliisin kanssa. Suomeen on ehdotettu Belgian mallia.

Uhrin auttaminen olisi siis ehdollista, kiinni siitä, suostuuko hän auttamaan poliisia. Eikö ole väärin rangaista uhria, jos hän on liian peloissaan todistaakseen? Vastassa ovat rikollisjärjestöt, ja hallituksen on voitava taistella niitä vastaan.

Ei voida sallia, että me vain hoidamme uhrit ja rikolliset saavat mellastaa ja kerätä suuria rahoja. Esimerkiksi Rotterdamin kiinalainen liiga kuljettaa ihmiset Antwerpeniin. Viimeisen etapin Brysselin kautta Englantiin hoitaa heille albanialainen alihankkija. Maanantaisin kulkee ihmisiä, tiistaina huumeita, keskiviikkona aseita. Palvelussa on koko paletti — paperit, väärät kilvet ja muu.

Euroopan karttoja on kaksi, virallinen ja epävirallinen. Myös jälkimmäiseen on merkitty valtatiet, risteykset ja ruuhkapaikat. Mutta aivan eri kohtiin kuin valtiollisissa painatuksissa.

Tosin virallisetkin rajanylityspaikat vuotavat. Ja onhan se virkamiehelle vaikeaa. Ajattele nyt, eteesi isketään läjä syntymätodistuksia ja muuta. Ja jono takana kasvaa.

Sitten de Francesco kurkottaa kirjoituspöytänsä yli, ottaa nauhurin käteensä, napsauttaa sen kiinni, virnistää ja madaltaa äänensä: Sieltä näytetään jakavan viisumeita aivan kenelle tahansa. Maaliskuussa Suomen itärajalla seisoi turistibussi Georgiasta.

Samanlaisia busseja oli kulkenut Suomen läpi edellisinä vuosina kymmeniä, mutta tällä kertaa bussi pysäytettiin. Kreikan poliisi oli varoittanut muita EU-maita, että georgialaisturistit jäävät Unionin alueelle luvatta, mahdollisesti ihmiskaupan uhreina. Muutaman päivän kuluttua bussissa olleet naiset käännytettiin, koska heillä ei ollut tarpeeksi rahaa matkaan ja osa heistä ei tiennyt, minne he olivat menossa.

Ulkomaalaislain mukaan siinä on tarpeeksi syytä käännytykseen. Naiset palautettiin Georgiaan, missä paikallinen lehdistö oli jo leimannut heidät prostituutiosta epäillyiksi. Itkevät naiset kertoivat suomalaisille toimittajille elämänsä menneen pilalle. Se on kai aika selvä, että tässä tapauksessa ei ollut kysymys prostituutiosta, mutta ihmiskauppaa ilmenee myös muissa muodoissa. Georgialaisbussioperaatio vaikuttaa lähinnä onnettomien sattumien summalta: Leireillä viitattiin Lapin tyhjiin lomakyliin, joihin kuljetettiin naisia Murmanskista pohjoisen miesten iloksi.

Suomessa puheet prostituutioleireistä ja pakotetusta prostituutiosta leimattiin amerikkalaisten tietämättömyydeksi. Ulkoministeriö julkisti viime kuussa ihmiskaupan vastaisen toimintasuunnitelman, ensimmäisen laatuaan. Siinä Suomen arvioidaan olevan vuosittain satojen uhrien kauttakulku- ja kohdemaa.

He joutuvat todennäköisimmin pimeille työmarkkinoille tai prostituutioon. Eurooppalaisittain Suomi on tietysti syrjässä: Suomessa kukoistaa silti etenkin paritusbisnes.

Virolaiset ja venäläiset rikollisliigat ovat jakaneet Suomen sulassa sovussa keskenään, ja sama joukko kaupittelee naisia, huumeita, tupakkaa ja viinaa. Suomalaiset uskovat useimmiten, että Venäjältä ja Baltian maista tänne tulevat naiset myyvät seksiä täysin vapaaehtoisesti. Viktor Malarek on toista mieltä: Se on selvää, että paritusta on. Kun nainen tulee muualta Suomeen myymään seksiä, joku tarjoaa hänelle aina puitteet: Yksityisyrittäjyyteen kykenee naisista vain harva, sillä suoraan kadulta tai tavallisesta ravintolasta seksiä on vaikea myydä, etenkin kun se on kielletty kaupunkien järjestyssäännöissä.

Ihmiskauppa lisättiin Suomen rikoslakiin vasta puoli vuotta sitten, joten aiemmin siitä ei ole voinut syyttää. Nyt laissa on ongelmana törkeän parituksen ja ihmiskaupan välinen raja. Se vedetään vasta oikeudessa, kun ensimmäinen ihmiskauppasyyte sinne asti etenee. Tammikuussa Suomeen tuli nigerialainen naisjalkapallojoukkue talviturnaukseen Kuopioon. Kun joukkue lähti Suomesta, kaksi tyttöä jäi jälkeen ja ilmoittautui viranomaisille turvapaikanhakijoina.

Tytöt kertoivat poliisille, että kumpikaan heistä ei ole jalkapalloilija lainkaan. Toinen kertoi myös, että kun joukkue lähti Suomesta jatkamaan turnausta Italiassa, hänet otettiin mukaan ja yritettiin pakottaa siellä prostituutioon. Kun tyttö kieltäytyi, hänet lähetettiin takaisin Suomeen. Poliisi on todentanut lentolistoista, että jalkapallojoukkue lensi Suomesta Italiaan, mutta todisteista tytön matkasta ei löydy. Näyttö ei riitä oikeuteen asti.

Huhtikuussa Helsinki—Vantaan lentokentällä pysäytettiin kolme alaikäistä kiinalaistyttöä, joiden epäillään olleen matkalla Pariisiin. Poliisi arvelee, että tytöt olisivat joutuneet siellä pakkotyön kaltaisiin oloihin tai prostituoiduiksi.

Tytöt ovat suomalaisten virnaomaisten huostassa, ja tapauksen esitutkinta on yhä kesken. Latviassa tuomittiin juuri suomalainen mies ihmiskaupasta kahdeksan vuoden vankeuteen. Mies oli järjestänyt latvialaisia, virolaisia ja venäläisiä naisia ja tyttöjä Suomeen prostituoiduksi. MOT-ohjelman haastattelema latvialainen nainen kertoi, että mies lupaili hänelle hänen ollessaan vuotias työtä mansikanpoiminnassa, mutta käski hänet Oulussa myymään seksiä.

Vajaa vuosi sitten Iittalan kivijalosteen toimitusjohtaja tuomittiin sakkoihin kiinalaisten kivimiesten työsyrjinnästä. Kaksitoista kiinalaista miestä oli saapunut Suomeen kiinalaisen välitysfirman kautta töihin, ja he saivat palkkaa kuukaudessa vain dollaria, nykyisellä kurssilla noin euroa. Kivenhakkaajat kertoivat myöhemmin myös joutuneensa allekirjoittamaan kiinalaisen välitysfirman kanssa kiskurisopimukset, jotka velvoittivat heidät suuriin korvauksiin, jos he itse rikkovat työsopimuksensa.

Tässäkään tapauksessa syyte ei ollut ihmiskaupasta, vaikka tapaus siltä haiskahti. Suomessakin on siis alettu toimia. Mallia on silti yhä otettava muista maista. Monet ihmiskaupan muodot kun ovat niin hämmästyttäviä, että niitä on vaikea sinisilmäisen suomalaisen uskoa todeksi. Brysselin pohjoisen rautatieaseman läheisellä tyttökadulla, talon numero summerin vieressä lukee pienellä, käsinkirjoitetulla tekstillä Espace P. Sisällä huoneistossa seinää koristaa suuri juliste italialaisen koomikon Roberto Benignin elokuvasta Kaunis elämä, ja sohvaryhmällä rupattelee joukko tyttöjä.

Takahuoneessa päivystävän lääkärin ovi aukeaa ja ulos tulee keski-ikäinen nainen, kyynelissä. Espace P on prostituoituja ja narkomaaneja auttava järjestö. Se saa rahaa kaupungilta ja valtiolta, ja tarjolla on gynekologisia tarkastuksia, rokotuksia ja psykologin vastaanotto.

Järjestön sosiaalityöntekijät kiertävät päivisin ja öisin kaduilla, koputtavat ikkunoihin ja jakavat tulkin kanssa esitteitä. Fabian Drianne on yksi heistä. Hän on nähnyt, että laillisen prostituution varjossa elää myös toisenlainen todellisuus. Miehet olivat luvanneet naisille Belgiassa mukavan työn kaupassa tai ravintolassa. Luulen rikollisjärjestöjen käyvän heillä keskenään kauppaa. Parittajat pelkäävät, että tytöille syntyy liian läheisiä suhteita meihin tai poliisiin.

Usein tyttöjä katoaa pitkiksi ajoiksi, ja kun he palaavat, kuulen heidän olleen töissä Kreikassa tai Italiassa. Väärillä papereilla heitä on helppo liikuttaa. Ihmiskaupan uhrit eivät tietenkään ole vain seksityöhön pakotettuja naisia. Naiset ja miehet päätyvät myös teollisuuspajoihin, palvelualoille, maatalouteen.

Kokit, piiat ja autonkuljettajat saattavat olla käytännössä orjia. Brysselin katukuvassa tavallinen näky ovat kerjäävät naiset pieni, nukkuva lapsi sylissään. Useimmissa tapauksissa kyse ei ole kerjäävän naisen omasta jälkeläisestä. Belgialainen lehdistö on revitellyt väitteillä, joiden mukaan mafia hakee lapsia Itä-Euroopasta ja maksaa heidän vanhemmilleen tietystä ajasta vuokraa.

Vauvat huumataan ja asetetaan kadulle lisäämään mafian laskuun työskentelevän kerjäläisen säälittävyyskerrointa. Vanhemmat lapset pakotetaan taskuvarkaiksi. Erityisenä markkinana on mainittu Kosicen kaupunki Slovakiassa. Bulgariassa kerrotaan olevan tori, josta rikolliset valitsevat lapsia sen mukaan, kuinka surullisia heidän silmänsä ovat ja kuinka pienet heidän kätensä. Vaikka väitteet lapsenvuokrauksesta kuulostavat uskomattomilta, jotain perää tarinoissa on.

Lapsia päätyy kiistatta Belgiaan kerjäämään, varastamaan ja seksibisnekseen. Brysseliläisen vuotiaiden huostaanottokeskuksen Minor-Ndakon kautta on parin vuoden aikana kulkenut parisataa tapausta. Avrora esimerkiksi otattaa joka kuukausi uudet, eroottiset kuvat itsestään. Dokumentissa seurataan yhtä kuvaussessiosta, joka tapahtuu häkissä. Prostituutio on Venäjällä laitonta, mutta Avrora hyödyntää porsaanreikää. Hänelle ei makseta virallisesti seksistä, vaan ajasta. Tilaukset kuljettavat häntä paitsi ympäri Venäjää, myös maailmaa.

Avrora on lennätetty milloin Itävaltaan, milloin Kuubaan — ja myös läntiseen naapurimaahan. Avrora on ohjelmassa esiintyvistä seksityöläisistä selvästi onnekkaimmassa asemassa. Vastapainoksi kurkataan myös dokumentin nimen mukaisesti alan pimeälle puolelle. Presidentti Putinin oikea käsi, ortodoksipappi ja Pietarin lakiasäätävän edustuston jäsen Vitali Milonov rinnastaa prostituoidut murhaajiin, koska molemmat tekevät hänen mukaansa syntiä.

Samaan aikaan henkensä pitimiksi kaduilla työskentelevät naiset maksavat miliisille säännöllisesti siitä, että virkavalta ummistaa silmänsä heidän elinkeinoltaan, joka on monelle ainoa mahdollisuus tuoda leipä pöytään. Stripparina aloittanut Aljona taas koettaa saada elantonsa muuten, kuin seksiä myymällä.

Eroottinen suomen prostituoidut -

Miesprostituoitujen joukossa kansalaisuuksia on useita. Prinssi Harryn tunteikas puhelu ennen häitään sai ex-tyttöystävän kyyneliin: Tai lainaan sinulle rahat. Ei tarvi pelätä, että toinen tulee ihon alle. Hän valikoi asiakkaansa huolella. Euroopan unionilla on ratkaistavanaan kaksi kysymystä: Myös jälkimmäiseen on merkitty valtatiet, risteykset ja ruuhkapaikat. Sivua on viimeksi muutettu Vaikka seksinmyynti ei sinällään aiheuttaisi ongelmia selvennäsiihen liittyy kuitenkin työntekijöiden elämää hankaloittavia ilmiöitä, mikä johtuu seksityön antamasta leimasta. Saksan seksibisnes arvioidaan 4,5 miljardin dollarin arvoiseksi. Lapsia päätyy kiistatta Belgiaan kerjäämään, varastamaan ja seksibisnekseen. Monille seksityöläisille on vuosien varrella kehittynyt selkeitä vakioasiakkaita. Hän on valunut sohvallani lokoisaan asentoon, vaikuttaa tuntevan olonsa mukavaksi. Joten, miksi tällainen sivubisnes?

: Eroottinen suomen prostituoidut

Fuck best milf uivelot video Maksat minulle ja salakuljetan sinut tänne. Niin moni uhreistakin on luullut. Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Ruotsalaisten rahoittaman julistekampanjan tarkoitus on tavoittaa juuri sellaiset tytöt kuin Siret oli kahdeksan vuotta sitten: Erkelenzin kaupungissa saksalaisyrittäjä laajensi jäätelömyyntinsä myös koirille. Pysyvämpi uhka oli "julkituleminen", koska elin kaksoiselämää.
TARINAT EROOTTISET SEXWORK VAASA Marianne kallio alastonkuvat päiväkahviseuraa turku
Exotic tantric massage paljas pillu 604
Suomi treffit viestit jätti tissit Avrora esimerkiksi otattaa joka kuukausi uudet, eroottiset kuvat itsestään. Maailma odotti, ja palkka ulkomailla oli yli kaksinkertainen virolaiseen verrattuna. Hän voisi olla lähdössä lenkille. Valtaosa vapaaehtoisesti seksipalveluita tarjoavista tekee työnsä pimeästi. Nykyisin maan seksiteollisuus on vuosittain miljardin dollarin arvoista toimintaa. Hänen rahatilanteensa oli vaikea eikä koulutusta taikka työtä ollut.
Eroottinen suomen prostituoidut 644

Kadulla työskentelevät naiset ovat pääasiassa virolaisia, venäläisiä ja afrikkalaisia. Loput ovat itä-eurooppalaisia, kotoisin esimerkiksi Romaniasta, Unkarista, Puolasta ja Tshekistä. Netistä asiakkaita etsivät ovat usein lähtöisin Itä-Euroopasta ja Thaimaasta.

Miesprostituoitujen joukossa kansalaisuuksia on useita. Transsukupuolisia seksityöläisiä Helsingissä on esimerkiksi Malesiasta ja Etelä-Amerikasta. Suomalaiset prostituoidut tarjoavat palveluitaan lähinnä nettisivustojen kautta. Erikssonin mukaan varsinainen paritus on muuttunut Suomessa EU-aikana. Läheskään kaikilla Suomeen tulevilla prostituoiduilla ei ole enää parittajaa.

Moni tulee tällaisen firman alaisuudessa Suomeen, mutta irrottautuu siitä, kun huomaa pärjäävänsä ilmankin. Firmat ottavat yleensä joitain kymmeniä prosentteja prostituoidun maksuista, Eriksson selittää. Prostituution voi jakaa Suomessa selkeästi kahteen osaan: Suomessa käy vuosittain tuhansia prostituoituja.

Joukossa on sekä naisia, miehiä että transsukupuolisia. Seksin hinta laskee, jos ajat ovat huonot. Seksityöläiset tulevat usein Itä-Euroopasta, Afrikasta ja Aasian maista. Joukossa on myös suomalaisia. Huono taloudellinen tilanne vaikuttaa prostituutioon. Silloin myös seksin hinta tulee alaspäin. Email Twitter Facebook Whatsapp. Eduskunnan vuonna hyväksymän järjestyslain mukaan seksin myynti julkisella paikalla aiheuttaa häiriön , minkä vuoksi seksuaalipalvelujen maksullinen tarjoaminen ja ostaminen julkisella paikalla on lainvastaista.

Järjestyslaki on voimassa yleisillä paikoilla riippumatta siitä, kuka paikan omistaja on. Rikoslaki kieltää seksuaalipalvelujen ostamisen alle vuotiaalta sekä parittajan avulla toimivalta tai ihmiskaupparikoksen kohteeksi joutuneelta. Parituksella tarkoitetaan tilannetta, jossa kolmas osapuoli hyötyy seksin myynnistä ja sitä koskevan lainsäädännön nojalla myös esimerkiksi seksin myynnin mainostaminen on kielletty. Paritukseksi luetaan lisäksi muun muassa asunnon vuokraaminen seksin myyntiä varten siitä tietoisena, asiakkaiden välittäminen, niin sanottujen suojelurahojen periminen, hotellihuoneen vuokraaminen tavallista korkeammalla hinnalla tietoisena myyntitoiminnasta sekä henkilön vietteleminen tai painostaminen myymään seksiä.

Ulkomaalaislain perusteella voidaan Suomeen EU: Tyypillisesti käännytettävälle annetaan myös joko Suomea tai koko Schengen-aluetta koskeva vuosien maahantulokielto. Seksityöhön vaikuttavat myös erilaiset tapaoikeudelliset säännökset eli lakiin kirjaamattomat säännökset, joihin viranomaiset voivat vedota päätöksiä tehdessään. Hyvän tavan mukaisesti pidetään seksipalveluihin liittyviä sopimuksia pätemättöminä. Tästä syystä seksinmyyjän ei ole mahdollista oikeusteitse hakea asiakkaaltaan maksamatta jääneitä tuloja itselleen.

Suomessa arvioidaan työskentelevän vuoden aikana noin 8  seksinmyyjää, myös satunnaisesti ammattia harjoittavat mukaan lukien. Työn luonteen vuoksi selvennä vaihtelee lukumäärä kuitenkin paljon vuosittain ja tarkkoja arvioita on vaikea tehdä.

Karkeasti arvioituna seksinmyyjistä puolet on suomalaisia ja loput pääasiassa virolaisia tai venäläisiä. Suurin osa työskentelee osa-aikaisesti ja osaamisen taso vaihtelee paljon. Näkyvin myyjäryhmä ovat Suomessa työskentelevät ammattilaiset, jotka saavat pääosan tuloistaan seksin myynnistä. Päätoimisia Suomessa asuvia seksin myyjiä on arvioitu olevan noin ja heistä yli puolet on suomalaisia. He työskentelevät yleensä itsenäisesti, muodostavat verkostoja keskenään ja osa myös maksaa veroa oman toiminimen kautta.

Suomessa vierailevat ammattilaiset kiertävät useimmiten myös muissa maissa ja heillä saattaa olla vakituinen työpaikka jossakin esimerkiksi Pietarin tai Tallinnan laittomista bordelleista. Suomessa asuvat harrastelijat, joita arvioidaan olevan noin 3 , toimivat satunnaisesti seksinmyyjinä täydentäen näin tulojaan.

Joillain on pieni määrä vakituisia asiakkaita. Pääsääntöisenä elantona on joko toinen ammatti tai tulonsiirrot ja seksityö pyritään yleensä pitämään mahdollisimman hyvin salassa selvennä. Suomessa vierailevat harrastelijat tulevat lähinnä Virosta ja Venäjältä. He vierailevat maassa satunnaisesti tai säännöllisesti, toimien kotimaassaan yleensä jossakin muussa ammatissa. Venäjän ja Viron kohoava elintaso on toisaalta tehnyt tämän tyyppisestä seksin myynnistä vähemmän kannattavaa selvennä.

Seksinmyyjistä valtaosa on naisia. Nuorimmat Suomessa toimivat seksinmyyjät ovat aloittaneet alaikäisenä ja vanhimmat ovat yli vuotiaita, joskin yli puolet seksinmyyjistä on 25—vuotiaita. Koulutustaustaltaan seksinmyyjät eivät juuri poikkea muusta väestöstä: Yleisesti ottaen sekä koulutus- että aikaisempi työtausta vaihtelee suuresti. Yleisin syy seksin myymiseen on raha, mutta myös muun muassa seikkailunhalu, seksuaaliset mieltymykset ja itsenäisyyden halu ovat perusteita kokeilla prostituutiota.

Syntyään Venäjältä tai Virosta tulevat Suomessa vakituisesti asuvat seksinmyyjät ovat monesti menneet naimisiin ensin suomalaisen kanssa ja ryhtyneet seksinmyyjiksi vasta avioeron jälkeen.

Useimmiten he työskentelevät yksin tai sattumalta muodostuneissa pienissä ryhmissä. Thaimaasta kotoisin olevat seksityöntekijät puolestaan muodostavat tiiviitä sosiaalisia verkostoja, jotka voivat perustua esimerkiksi sukuun tai kotikaupunkiin, ja joissa seksityö ei anna ihmiselle kielteistä leimaa. Usein tuotoista suuri osa lähetetään kotimaahan ja säästetään. Suomessa ammattilaiset ja suuri osa harrastelijoista, kuten myös varsinkin vakinaiset asiakkaat noudattavat alan sisäisiä pelisääntöjä.

Näitä ovat ainakin kaupan ehtojen sopiminen etukäteen, maksun suoritus etukäteen käteisellä ellei toisin sovita , kondomin käyttö ja molemminpuolinen vaitiolovelvollisuus. Valtaosa prostituutiosta on klassista seksiä. Erityisesti thai-hierontapaikkoina esiintyvät laittomasti toimivat bordellit tarjoavat intiimi- eli sukupuolielinten hierontaa , jolla voidaan tarkoittaa joko vain asiakkaan tyydyttämistä käsin tai sen lisäksi hierontaa.

Seuralaispalvelut tarjoavat maksusta seuralaisia esimerkiksi edustustilaisuuksiin eikä niihin aina liity seksin myyntiä.